BAS 11-th Birthday Party

when: 05 Dec 2008, start: 22:00, end: 07:00 where: Bulgaria, Sofia, 4 KM entrance: 15 BGN

ARTISTS:

The Avalanche Room:
Deekline & Wizard feat. Ivory LIVE! (Against The Grain, UK)
Harry UP (Breakalicious)
Chico Red – UK (Breaktrue, Oxygen - Bansko)
Kenobi (Breakalicious)

The Jib Session:
The Onslaught feat. Monstribe Crew (B-Boy Cypher)
SPENS alongside Skiller, Cube Riot
KOASTE a.k.a. K-SLUGS (Beer & Rap Records ,UK)
alongside JAMEZ BONGG (Disconnect)
Wizard (Nu-Skool Breaks DJ set)

The Powder Valley:
Groovemasta (Adultempo Specialists)
Zuka
Emil Prize aka Boro (Adultempo Specialists)

DETAILS:

Рожденият ден на най-старата сноуборд организация в България ще се случи на 5-ти декември под вещото ръководство на господата Deekline & Wizard. Занеси си официалната тениска и кецове на химическо чистене, приготви си парти настроението и задраскай датата в календара!

Чакай, чакай малко, дай да почнем отначало. Ти колело можеш ли да караш? Да? Е... сноуборда няма нищо общо с това, но пак е кеф. Толкова е кеф, че падне ли снега, много, иначе нормално изглеждащи хора, работещи на съседния компютър в офиса (Пешо, дето постъпи миналия месец), си тръгват един час по-рано в петък, товарят дъски, събират се на групички и палят към страховито изглеждащите планини. Следват два дена каране, раздувки за “лепнала тройка” и “половин метър пудра”, някоя механа привечер и мускулна треска и “енотски” тен на маска в понеделник... Някои се взимат дори още по-насериозно и бягат от училище за да ходят по състезания. Някакви такива идеи са се въртели в главите на хората, които преди 11 години решават да си измислят име и да кажат на всички “почове, ние наистина искаме да се занимаваме с това!”. Така се ражда BAS – Bulgarian Adventure Sports (http://bas-bg.com). По-късно към хайката се присламчват скейтбордисти, колоездачи, уейкбордисти, музиканти, графити райтъри и най-обикновени забавни типове, започва внос на екипировка, организиране на състезания и нещата придобиват още по-големи размери. Ако сега попиташ хората, които правят BAS “какво е BAS”, всеки ще ти отговори различно – спортен клуб, магазин, организация с 2000 члена... Идеята обаче е обща – събери приятелите си, карай и се забавлявай! Всички са поканени!

На 5-ти Декември (ако дойдеш, вместо да останеш да гледаш Бай Брадъра) ще се забавляваш и ти. Специално за рождения ден от Лондон ще пристигнат цели 4 диджея, които ще дадат всичко от себе си за да може това да се случи. Три зали – три стила – брейкбийт, хип-хоп и фънк. В основната зала – The Avalanche Room - ще можеш да чуеш Deekline & Wizard. Те са дуо, широко известно в Urban Dance средите, чиято музика е силно повлияна от Miami Bass, Hip Hop, UK Garage, 80's B-Boy Electro и разбира се Breakbeat музиката, правена в най-големите световни денс арени, където двамата са с постоянно присъствие. През 2004-та издават един от най-иновативните и модерни дискове Breaks Beats and Blonde's, който буквално преобръща представата за Breakbeat. През 2005-та нещата вървят от добре към по-добре с изпълнения на живо по Radio One и XFM, един от най-добрите ремикси за годината с Armand Van Helden - MY MY MY и огромно турне в Австралия и Северна Америка, както и безспорният номер едно в Германия ремикс на Out Of Space на Prodigy. 2006-та ги среща с вторият им албум – Live From Brixton в който участват още Yolanda, Top Cat, DJ Assualt, Tenor Fly, Wiley и Ivory, който ще им помага и в София. Deekline & Wizard готвят нов диск, който ще излезне веднага след нова година, а на 5-ти ще можеш да чоеш голяма част от него.
Koaste е представител на UK Hip-Hop сцената. Кариерата му започва още през 90-те години, когато пее заедно с 360 Physicals, както и с бийтбоксъра Killa Kella. През 2000-та година издава Call To Arms под името Last Men Standing, което си спечелва категорията “легендарно” от списанието Knowledge. По-късно, Koaste работи по различни проекти, включително Pack Mentality (Dented/Beer & Rap 2006) и King Cnut Remix (Zebra Traffic 2007), последният от които получава изключително добри ревюта. Koaste ще можеш да чуеш във втората зала – The Jib Session. От българска страна той ще бъде подкрепен от Спенс.
Спенс е един от хората, които са в BAS от самото начало и логично ще се включи дейно и в рожденият ден на организацията.
Ще можеш да чуеш още: Harry UP (Breakalicious), Chico Red – UK (Breaktrue, Oxygen - Bansko), Kenobi (Breakalicious), The Onslaught feat. Monstribe Crew (B-Boy Cypher), JAMEZ BONGG (Disconnect), както и Groovemasta (Adultempo Specialists), Zuka и Emil Prize aka Boro (Adultempo Specialists) в The Powder Vallеy.

Билети се продават в мрежата на Eventim на цена от 12 лева, а на входа ще е 15 лева. Началото е 22:00 часа.

Следи редовно www.bas-bg.com, освен че ще можеш да чуеш избрани миксове на диджеите, които са поканени на партито, ще можеш да прочетеш много допълнителна информация. Чакаме те!

comment table is empty